Вход | Регистрация

Представиха българо-румънски образователен проект в старата столица

Проектът ще се реализира в регионите Главиница, Велико Търново и Русе и цели да покаже ползите от електонното обучение

Представиха българо-румънски образователен проект в старата столица
Снимка: Север.бг

"Информационни и комуникационни технологии - движеща сила за промяна в образованието" е името на проектът, който бе представен днес в СОУ "Емилиян Станев". Той цели с помощта на дигитализация на обучението да се постигне уеднаквяване на преподавателските стандарти и образователното равнище в два образователни предмета – биология и здравно образование и математика.

Проектът обхваща трансграничния регион на България и Румъния и се реализира по Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Румъния, финансирана от Европейския фонд за регионално развитие.

Водещ партньор по проекта е сдружение "Евроинтегра", съвместно с българските училища СОУ "Емилиян Станев" град Велико Търново, Математическа гимназия "Баба Тонка" град Русе, СОУ "Васил Левски" град Главиница. От румънска страна участват Теоретическа гимназия "Михай Еминеску" град Кълъраш, Общообразователно училище "Александру Одобеску", Лехлюи гара и Школа "Николе Титулеску" град Кълъраш. Партньори по проекта от румънска страна са Сдружение Access и Училищен инспекторат в Кълъраш. Продължителността на проекта е 18 месеца – от 23.09.2011г. до 23.03.2013г.

Предвижда се в шестте училища да бъдат организирани десет специализирани научни кабинети (пет за математика и пет за биология). Във всички училища, включени в проекта, ще бъде предоставен интернет достъп, както и ще бъда изградена локална електронна система за общуване за управление на образователния процес.

Проектът предвижда ново училищно обзавеждане в десетте кабинета. Оборудването включва бели мултимедийни дъски, проектори, лаптопи за учителите и персонални компютри за учениците за всеки кабинет.

Ще бъдат създадени и внедрени сегменти на електронна учебна програма. Предвижда се изработването на 40 дигитални урока - 20 по математика и 20 по биология.

Проектът предвижда провеждането на демонстрационни уроци, семинари, презентационните дни на платформата за електронно обучение и електронното съдържание, общи учебни дни. По време на реализацията на проекта ще се наблюдават и регистрират психологическите параметри в поведението на учениците, динамиката на социалната им активност и нивото на усвоени знания, умения и компетентност.

 

 

______________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар