Вход | Регистрация

Тържество и награди в Габровския ТУ

Тържество и награди в Габровския ТУ
ТУ - Габрово

На тържество  по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24 Май в Технически учиверситет – Габрово тази година за отличен успех с грамота и парична сума в размер на 200 лв. ще бъдат наградени 13 студенти. За 30-годишен стаж в Университета  грамоти ще получат 6 преподаватели и служители. Отличия ще бъдат връчени и на 9 преподаватели и служители от Университета, които са се пенсионирали през годината.

По повод празника ще се състои тържествен Академичен съвет, а проф. д-р Николай Ганев, преподавател в Чешки технически университет - Прага, ще бъде удостоен с почетното звание "Доктор хонорис кауза" на Технически университет – Габрово. Честването ще започне днес от 15:00 ч. във висшето училище.

Гост на тържеството ще бъде проф. д-р Райнер Лойдел, преподавател във Висшето училище "Йоанеум" - гр. Грац, Република Австрия, който ще изнасе лекции.

След приключване на официалната част на тържеството ще бъде отслужена литургия за здраве от великотърновският митрополит Григорий, а Ректорът на ТУ-Габрово - проф. дтн инж. Райчо Иларионов, организира коктейл, който ще се проведе в Конферентната зала в Библиотеката.

На 23-ти май, от 10:00 ч. /четвъртък/ Технически университет – Габрово, съвместно със Студентски съвет и катедра "Физическо възпитание и спорт" организира Спортен празник, който ще се проведе в местността Соколски манастир. На него ще бъдат проведени много спортни мероприятия между преподаватели и студенти от Университета. За спортния празник е осигурен и транспорт, който ще тръгне в 9:00 ч. от площада пред Община Габрово.

 << Sever.bg във Facebook >>

 

 



ТУ - Габрово
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар