Вход | Регистрация

Учениците ще почиват по 12 дни по Коледа и през пролетта

Учениците ще почиват по 12 дни по Коледа и през пролетта
Снимка: Север.бг

Проект за определяне на учебния графикa за учебната 2014–2015 година, ваканцията по Коледа ще е е по-къса от миналогодишната. През пролетта обаче тя ще е по-дълга - 12 дни и ще продължи от 2 до 13 април 2015 г. Предвидени са четири ваканции през предстоящата учебна година - есенна, Коледна, зимна и пролетна.

Първата ваканция на учениците ще е есенната от 31 октомври до 2 ноември включително. Следващата почивка ще е около Коледа и Нова година. Тогава ще има 12 неучебни дни. Те ще започнат от 24 декември и ще продължат до 4 януари включително. Зимната ваканция отново ще бъде 4 календарни дни – от 31 януари до 3 февруари 2015 г. включително.

На 5 февруари започва вторият учебен срок. Пролетната ваканция ще е от 2 до 13 април 2015 г. включително. През тази учебна година тя беше 9 дни. Дванадесетокласниците по традиция са с различни ваканции от останалите ученици – тяхната пролетна ваканция ще бъде от 8 до 13 април.

Учебната година за зрелостниците ще приключи на 14 май 2015 година. Първолаците ще завършат на 21 май, на 29 май пък завършват учениците от втори до четвърти клас. За учениците от пети до осми клас голямата ваканция стартира на 15 юни. 30 юни е краят на учебната година за учениците от девети до единадесети клас.

Определени са и датите за Държавните зрелостни изпити на 12 клас и Националното външно оценяване след седми клас.

На 20 май 2015 г. ще е матурата по български език и литература, както и изпитът по същия предмет след VII клас. На 22 май ще се проведат втората задължителна матура, която е по предмет по избор на абитуриента, и изпитът по математика за седмокласниците, показва проекта на Министерството на образованието.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар