Вход | Регистрация

Ученици от Хуманитарна гимназия с 4 награди от конкурс по журналистика

Великотърновската гимназия получи признание за активността си

Ученици от Хуманитарна гимназия с 4 награди от конкурс по журналистика

Ученици от ХГ "Св. св. Кирил и Методий” спечелиха 4 награди от Националния конкурс по журналистика "Григор Попов”.

Осем възпитаници на великотърновското училище се включиха в конкурса, чието добро представяне им донесе специален приз, който беше връчен на преподавателя им Михаил Михалев.

Ирена Трайкова е на първо място в раздела за коментар с "Денят на падащите къщи”, трето място в същата класация е за съученика й Тодор Колев с коментара "Аз съм пътят, истината и животът”. Трето място в категорията за есе спечели и Таня Арнаудова със съчинението "Кучета и хора”.

"Чаках от 2013 година и мислех, че вече никога няма да има награди от литературни и журналистически конкурси. И ето че се случи! Постигна го моят приятел Мишо и моят колега Михалев. Това е голяма награда. Това е талант, стимул, кураж за всички! Все още има Хуманитарна! Жива! А учениците са невероятни!”. Това сподели бившият преподавател по журналистика в Хуманитарна гимназия Валентина Камбурова, под чието ръководство са спечелени десетки награди от различни конкурси.

Националният ученически конкурс за журналистика "Григор Попов” се организира за четвърти път в Разград, като тази година участваха 210 индивидуални и над 43 колективни творби. Учениците бяха оценявани в три възрастови групи и две основни направления.

Водещата тема на тазгодишното издание беше "Светът под лупа” в разделите "Публицистика" и "Радиожурналистика".

Великотърновската Хуманитарна гимназия беше изтъкната като една от най-активните в цялата страна. На церемонията по награждаването присъстваха и родственици на известния журналист Григор Попов, сред които неговите внуци Красимир Попов и Теменуга Иванова.

Основни организатори на конкурса са Община Разград и Център за ученическо, техническо и научно творчество, с подкрепата на Министерството на образованието и науката и РИО-Разград.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар