Вход | Регистрация

Благотворителен базар за Дамян от Русе

Регионална библиотека „Любен Каравелов” бе организатора на благотворителната инициатива

Благотворителен базар за Дамян от Русе
РБ "Любен Каравелов" - Русе

Коледен благотворителен базар за 9-годишния Дамян Георгиев от Русе организира регионална библиотека "Любен Каравелов”.

Екипът й са успели да съберат 563 лв. от продажбата на книги, лакомства, ръчно изработени картички, сурвакници и сувенири. Средствата ще бъдат предадени на родителите на болното дете.  Част от организаторите на благотворителното дело бяха студенти на стаж в библиотеката по програма "Студентски практики” към МОН.  В дарителската кутия е било оставено и едно мило пожелание.

Малката Виктория Авакян пише:”Мило дете, пожелавам ти да оздравееш бързо и отново да бъдеш щастлив!”.  За да помогнат на Дамян учениците от 5г клас на СОУ "Христо Ботев”  играха в библиотеката две представления по пиесата "Коледни чудеса” на Мая Дългичева.

Майката на Дамян, журналистката  Искра Георгиева е изпратила електронно писмо до екипа на русенската библиотека. В него тя изказва своята благодарност за помощта и подкрепата, която са оказали на малкия Дамян. Също така, тя се извинява от името на сина си, че все още не е върнал "Вълшебникът от Оз”, която е взел.  От ръководството на библиотеката, отговориха на милото писмо, с уверение, че книжката е презаписана и няма проблем, че е забавено връщането й.

Те пожелават Дамян да оздравее. Изказват своите надежди, че по Коледа се случват чудеса и пожелават едно чудо и за малкото болно дете.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар