Вход | Регистрация

Бойко Борисов ще открие обновените стадион "Ивайло" и Онкологичния център

Великотърновският стадион и Комплексният онкологичен център във В. Търново са едни от най-модерните в страната

Бойко Борисов ще открие обновените стадион "Ивайло" и Онкологичния център

Премиерът Бойко Борисов ще посети Велико Търново утре /10 септември/, за да открие заедно с кмета Даниел Панов Комплексния онкологичен център и стадион "Ивайло”.

Стадионът в старата столица беше модернизиран през последните три години с над 3 млн.лв., за да стане един от най-съвременните у нас и единствения с девети коридор на лекоатлетическата писта.

Обновлението му се извърши по проект "Реконструкция и модернизация на игралното поле и лекоатлетическата писта на стадион "Ивайло” – гр. Велико Търново". Още 2,1 млн.лв. бяха вложени в ремонт на южните зали, отпуснати по проект от Министерството на спорта.

Комплексният онкологичен център в града беше напълно модернизиран и вече е сред най-съвременните в цяла България. Центърът разполага с линеен ускорител от последно поколение, който ще започне работа в най-скоро време, с втори за страната апарат за брахитерапия, скенер, рентген, апарат за защита от радиация и автоматизирана компютърна система.

10 124 247, 30 лева. са вложени в основния ремонт на здравното заведение, като 6,5 милиона лева е безвъзмездната финансова помощ от Европейския съюз, отпуснати по ОП"Регионално развитие 2007-2013” за проект "Реконструкция и обновяване на здравната инфраструктура на Комплексен онкологичен център – Велико Търново”. Разликата от 3,6 милиона лева е предоставена от Община Велико Търново.

<< Sever.bg във Facebook >>





Докладвай за нередност в статията
Добави коментар