Вход | Регистрация

Браво българи, събрали сме над 2 млн. лева за децата!

Те са от кампанията "Българската Коледа"

2, 163 мил. лева е събрала през изминалата година кампанията "Българската Коледа".
Резултатите от благотворителната инициатива бяха отчетени от президентa Росен Плевнелиев, под чийто патронаж се провежда благородната инициатива.
Фокусът на "Българската Коледа” 2013/2014 г. бе "За по-малко деца с увредено зрение и увреден слух”. С близо 950 000 лв. дарителите на инициативата са подкрепили 524 деца, което е рекорден брой от създаването на кампанията досега. 
 
"От тези деца 81 страдат от вродена глухота и притежават имплантирана кохлеарна система, която се нуждаеше от подмяна или поддръжка, за да може да функционира. Благодарение на дарителите опасността тези деца да потънат отново в света на пълната тишина бе преодоляна", заяви президентът Плевнелиев. Той посочи още, че през 2014 г. "Българската Коледа” е осигурила лекарства за 72 деца на обща стойност 222 906 лв., а 347 деца с неврологични заболявания са били подпомогнати за осъществяване на рехабилитация с общата сума от 276 200 лева.
 
Държавният глава отбеляза, че за общо 30 лечебни заведения в цялата страна дарената апаратура възлиза на над 1, 207 млн. лв.
 
Като успех на кампанията за 2013/2014 г. президентът отбеляза и приемането на  промяна в клиничната пътека за деца с Нефротичен синдром, което предоставя възможност за медикаментозната им терапия.


Президентство на Република България
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар