Вход | Регистрация

Британци дариха площадка за деца с увреждания

В основата на „Креативни игри” е председателят на Фондация „Приятели” Кристин Фокс

Британци дариха площадка за деца с увреждания
регнюз

Добра новина за децата на Горна Оряховца.

За тях вече е изградена площадка, пригодна и за нуждите на малчугани с увреждания на двигателния апарат. Направиха го доброволци от Великобритания.

Съоръжението, наречено "Креативни игри”, бе открито днес във вътрешния двор на ЦДГ "Ален мак”.

В основата на "Креативни игри” е председателят на Фондация "Приятели” Кристин Фокс. Вече пенсионираният социален работник е сред най-верните приятели на хората в неравностойно положение от целия регион. Кристин основава фондацията си с идеята да развива дейност предимно във В. Търново.

С течение на времето обаче тази дейност стига и до Г. Оряховица.

"Първоначално се бяхме насочили към Балван, после към В. Търново. Председателят на горнооряховското Сдружения "ОКСАБ 2006” Катерина Златкова-Дончева обаче ни убеди, че най-подходящото място за това съоръжение е Г. Оряховица", разказа Кристин Фокс.

По пътя към реализирането на идеята Кристин Фокс намира подкрепа в сънародниците си Рори Клиъри, Мейв Долан и Клоуи Андерсен. Тримата се познават от университета в Шефилд, където следват архитектура. Решават, че трябва да сторят нещо в името на онези, към които досега животът не е особено ласкав. Именно в този момент се запознават и с Кристин Фокс.

Своя принос към направата на иновативното съоръжение дава и "Ротари клуб Г. Оряховица Лясковец”.

Заради съдействието й на горнооряховския Дневен център за деца с увреждания, на открития преди броени месеци Център за настаняване от семеен тип и пр., за празника на града – 29 май, Фокс получи Общинската награда за принос в социалната сфера. 

1301328

<< Sever.bg във Facebook >>



регнюз
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар