Вход | Регистрация

Бягство от Централния затвор в София (снимки)

Двама затворници са успели да избягат от затвора организирано и планирано, прокопали са дълъг тунел

Бягство от Централния затвор в София (снимки)

Двама лишени от свобода от Централния затвор в София са избягали, след като са прокопали тунел, съобщават от пресцентъра на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията". Обявени са общонационално издирване.

Това са Николай Кръстев Николов /46г./ от Брезник, който изтърпява 20-годишна присъда за убийство, и Хосе Луис Гевара Мартинез /48г./, гватемалски гражданин, подсъдим за грабеж, отнемане на превозно средство и притежаване на оръжие.

Николай Николов е среден на ръст, с кестенява коса и пъстри очи. Мартинез е висок, с бяла, къса коса и сини очи.

От МВР се призовават всички, които имат информация за издирваните, да се обадят на тел. 112 или в най-близкото полицейско управление. Анонимността им е гарантирана.

1268386

Николай Кръстев Николов

Тази сутрин оперативна група е направила повторен оглед на мястото за установяване фактите около инцидента. Разпоредена е вътрешна проверка за причините, довели до бягството на двамата лишени от свобода.

1268387

Хосе Луис Гевара Мартинез

Издирват съучастници в прокопаването на тунела, полицията е на крак, блокирани са граничните пунктове към Сърбия и Гърция, допълва "24 часа".

По непотвърдена информация един от избягалите затворници е Николай Николов - Шатката, който лежи за убийството на Николай Христов-Хайо и стана национално известен със съгласието си заедно с килъра Сиси да свидетелства срещу разбитата банда на т.нар. пернишки килъри, отговорни за смъртта на бащата на Райко Кръвта.

Избягалите затврници са парнаджии в затвора. Помещението, в което работят, се намира в близост до изхода в посока ул. "Майор Векилски". Предполага се, че са се измъкнали именно оттам.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар