Вход | Регистрация

В Луганск убиват невинни хора – ВИДЕО 18+

В Луганск убиват невинни хора – ВИДЕО 18+
ИТАР-ТАСС

В резултат на ракетния удар от изтребител на ВВС на Украйна по сградата на областната администрация в Луганск, са загинали 8 мирни жители - трима мъже и пет жени, а 28 са пострадали. Всички ранени са настанени в Луганската областна болница, по-голямата част от тях - в реанимация.

Сред загиналите е и министърът на здравеопазването на Луганската народна република Наталия Архипова.

Информацията е дал шефът на прес-службата на провъзгласилата се Луганска република, цитиран от ИТАР-ТАСС.

За приемане на резолюция до Международния наказателен съд в Хага, който да разгледа и осъди престъпленията срещу мирните граждани в Луганск, призова във Върховната Рада лидерът на Партия на регионите Александър Ефремов.

Той нарече случилото се в Луганск "безпрецедентно по своята жестокост престъпление" и напомни, че сградата на областната администрация се намира в самия център на града, а наоколо има само жилищни райони.

"До този момент властите не са предприели никаква стъпка за разследване на престъплението", подчерта той, призовавайки депутатите да подкрепят ресолюцията и да признаят юрисдикцията на Международния съд на ООН в разследването на този случай.

В отговор на предложението депутатът от националистическата партия "Свобода" Александър Мирний предложил "да го изгонят от залата и да му вземат думата" за такива изказвания.

При сблъсъците през февруари в столицата Киев ви показахме видео, на което се вижда как сериозно въоръжени протестиращи смазват от бои полицейските сили.

Линковете с кадрите, които сме включили сега, показват кои са "терористите" и "сепаратистите", срещу които е изпратена армията на Украйна. Въпросът е дали Международният съд в Хага не трябва да се "самосезира" за това, което се случва в източните райони на Украйна и, ако може, каква е причината да не го прави след толкова много пролята кръв?! 

Предупреждаваме, че кадрите са жестоки! (18+)

http://www.pravda.ru/video/news/14631.html

http://www.pravda.ru/video/news/14632.html

http://www.pravda.ru/video/news/14633.html

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар