Вход | Регистрация

В Хитрино се надяват на нови домове преди зимата

В Хитрино се надяват на нови домове преди зимата

Жителите на Хитрино, чиито къщи пострадаха след влаковата катастрофа в края на миналата година, се надяват да влязат в новите си домове преди зимата. Заедно с новите строежи, редица къщи, които са пострадали по-слабо, вече са със сменени дограми и покриви. 

Преди по-малко от два месеца започва работата по изграждането наново на дома на Халисе Хасанова. Тя живее на стотина метра от прелеза, на който се обърнаха цистерните в злополучната сутрин на 10 декември 2016 г. 

Тогава в къщата било цялото семейство - 6 души. По време на трагедията най-тежко е ранен малкият й син. Той е откаран за лечение във Военоморска болница във Варна с изгаряния по двете ръце. Жената също била в болница с пукнат крак и изгаряния. 

Мина - отмина. Благодарение на Господа - няма жертви, приема случилото се Халисе. 

Тя чака своята къща и се надява да бъде завършена преди зимата. 

  В Хитрино се надяват на нови домове преди зимата

 Всяка вечер като се прибираме от работа и идваме да видим какво са направили, казва тя и добавя, че строежът върви бързо.

Къщата ще е малка, но по -добре от нищо, казва Халисе. В момента тя и семейството й живеят при нейната сестра. 

Ние сме голямо семейство и те си имат семейство - трудно е като сме всички, казва тя и добавя, че няма търпение да влезе в новия си дом. 

През месец май в Хитрино бе даден старт на работа по първите 10 къщи, които ще бъдат изградени на мястото на разрушените сгради. При влаковата катастрофа на 10 декември бяха разрушени 24 сгради. 

 

 


Докладвай за нередност в статията
Добави коментар