Вход | Регистрация

ГДБОП задържа разпространител на детска порнография в Русенско

Той е чужд гражданин и от 5 години живее в областта

ГДБОП задържа разпространител на детска порнография в Русенско
МВР

Чужд гражданин, разпространявал материали с детска сексуална експлоатация, е задържан в Русенско от служители на ГД "Борба с организираната престъпност" съвместно със служители на ОДМВР – Русе.

Мъжът е с постановена постоянна мярка "задържане под стража" от 30 ноември, съобщават от МВР. Той вече е излежавал ефективна присъда в родината си.

Чуждият гражданин живее от 5 години във вилно селище в Русенска област, като за период от няколко години е създал над 50 акаунта в специализирана платформа за обмен на файлове с детска порнография. С тях той членувал в затворени групи за сексуални насилници на деца.

По време на ареста мъжът е оказал съпротива и направил опит да заличи следите си. три лаптопа, два таблета, телефони, флаш памети и множество дискове с общо над 1 TB дисково пространство с детска порнография са иззети от дома му.

По случая е образувано досъдебно производство под ръководството на Районна прокуратура – Бяла. За случая са уведомени полицейските власти в родината на задържания, както и Европол.

<< Sever.bg във Facebook >>                                              



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар