Вход | Регистрация

Габрово, Дряново и Трявна все още в бедствено положение

Над 100 населени места в общините са без електричество

Габрово, Дряново и Трявна все още в бедствено положение
Снимка: Bulphoto

Общо 27 населени места на територията на община Габрово са без ток, както и отделни абонати по мрежата за ниско напрежение в рамките на града. Без ток са хижите на Узана и връх Шипка. В Пречиствателна станция за питейни води ще бъде възстановено електрозахранването до два часа, съобщават от пресцентъра на общинската администрацията.

Селата, където все още се работи по възстановяване на електрозахранването са: 8 села в кметство Поповци, село Овощарци, 5 села в кметство Жълтеш, 3 села в кметство Златевци, 3 села в кметство Балани, 4 села в кметство Думници.

Обстановката в общината се нормализира и по линия на Областно пътно управление. Два автомобила са изпратени на Шипка и Узана за разчистване на паднали клони.

"Хлебозавод” Габрово извършва всички доставки, включително и по селата на територията на община Габрово. От "Благоустрояване” ЕООД са изпратени за разчистване общо 5 камиона с работници.

В Пожарна безопасност и защита на населението тази нощ са получени само 2 сигнала, като нито един от тях не е за бедстващи хора. Единият от екипите в момента отстранява с тежка техника изключително голям бор в района на ж.п. гарата.

Без електричество продължават да са около 100 населени места от община Трявна и около 30 в община Дряново. Това съобщи областният управител на Габрово Мариян Костадинов, цитиран от Агенция "Фокус".

Остава в сила бедственото положение в общините Габрово, Дряново и Трявна. Приключили са ремонтните дейности на Електроенергийния системен оператор на високото напрежение. Остават проблемите в преносните електропроводи, оперирани от "Енерго-Про” – ниско напрежение, в следствие на паднали борови дървета, които са скъсали електропроводите между населените места, каза Костадинов.

Вятърът е започнал да утихва. Републиканската пътна мрежа е проходима в двете посоки. ЖП линията, която свързва Северна и Южна България е пусната и въведена в експлоатация.

Няма проблеми с водоснабдяването с изключение на три-четири населени места в следствие на проблема с електричеството, където има помпени станции.

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар