Вход | Регистрация

Габровци отвориха сърцата си благотворително

Габровци отвориха сърцата си благотворително

Приблизително 600 лева бяха събрани в деня на откриването на благотворителната фотоизложба "Първата република" на Анжело Пургерт. Чешкият фотограф показва за пръв път в България творбите си именно тук, в Габрово, което е жест към габровската публика.

Изложбата на носителя на престижната награда "Влюбена Прага" беше открита по изключително изискан начин. Елегантността на стилистиката на черно-белите фотографии се усещаше в цялостната атмосфера на събитието. Артистичната двойката, която посрещаше гостите, музикалните изпълнения на  пианиста Николай Дренски и певицата Мирела Величкова, кокетните сладки и ароматното бяло вино пренесоха гостите в епохата отразена във фотосите на Анджело Пургерт.

1205400

Благотворителната фотоизложба беше и първото събитие, на което Габрово и Велико Търново демонстрираха партньорството си в сферата на културата. Кметът на Габрово Таня Христова сподели, че сътрудничеството и настоящата изложба материализират, даденото преди време обещание за подкрепа за кандидатурата на старопрестолния град в надпреварата за Европейска столица на културата 2019 г.

1205398

Всички, които желаят да разгледат фотоизложбата "Първата република" и да си закупят пано, фотоалбум или картичка, ще имат възможност да го направят до 14 март в ХГ "Христо Цокев". Част от събраните средства ще бъдат дарени на двата центъра за настаняване от семеен тип в Габрово. Нека отворим сърцата си и наслаждавайки се на изкуството да помогнем на децата в нужда.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар