Вход | Регистрация

Двама души са убити в Киев - обновена

Продължават сблъсъците в украинската столица


Снимка:

Двама души са убити по време на сблъсъците между полицията и протестиращите в украинската столица Киев. По време на стълкновенията е застрелян един от демонстрантите.

Първата жертва на кървавите сблъсъци е прострелян 4 пъти, като смъртта му е установена след 6:00 часа сутринта украинско време. Човекът е бил ранен с огнестрелно оръжие и е починал.

Медик от службата за спешна помощ съобщи, че раната е от стрелба със снайпер.

След сравнително спокойната нощ на площада полицията нападна барикадите на демонстрантите към 6.00 часа тази сутрин. Изблиците на насилие се разиграха в района на улица "Грушевска". Протестиращите от своя страна атакуваха униформените с камъни и бомбички. Според записи на местна медия полицай е мятал бомбички към демонстрантите. 

Повечето от протестиращите носеха червени каски в съответствие с новия закон, който изкара преди дни хората на улиците. Народното недоволство избухна отново с пълна сила след приемането му, тъй като той ограничава основни граждански права.

В момента служителите на реда са се оттеглили и обстановката на "Евромайдан" е спокойна.

След като напрежението започна да ескалира от миналата неделя насам, опозиционният лидер Виталий Кличко предупреди, че Украйна е застрашена от гражданска война. Президентът Виктор Янукович заяви от своя страна, че сблъсъците застрашават националната сигурност.

Продължаващите от ноември антиправителствени протести, които до момента бяха предимно мирни, ескалираха в ожесточени улични сблъсъци между полиция и демонстриращи.

И в двата лагера ранените са десетки и ще станат още повече, ако насилието отново избухне.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар