Вход | Регистрация

Доброволци се обучаваха в превенция на дискриминацията

Днешният 21-ви март е Международен ден за борба с дискриминацията

Доброволци се обучаваха в превенция на дискриминацията
БЧК - Ловеч

Младите червенокръстци и доброволци от Регионална библиотека "проф. Беню Цонев” преминаха обучение в ОС на БЧК-Ловеч на тема "Що е дискриминация и начин на предотвратяване”.

Регионалният представител на "Комисия за защита от дискриминация Зюлейха Терзиева ги запозна с видове дискриминация и начини за разпознаване, толерантността като най-важния принцип и добродетел в борбата срещу дискриминацията, декларацията за принципите на толерантност.

850137
В дискусия се дадоха много примери за пряка и непряка дискриминация, тормозът, дискриминацията срещу хората в неравностойно положение, етническа, полова, религиозна и други принадлежности, възрастова дискриминация и как да бъдат разпознати.

Доброволците се запознаха и със Закона за защита от дискриминация, как всеки гражданин да търси правата си, когато се чувства дискриминиран и към кои институции да се обърне. Обяснени бяха функциите и правомощията на "Комисията за защита от дискриминация”.

850136


На днешния 21–ви март – Международния ден за борба срещу дискриминацията, младите червенокръстци и доброволците от библиотеката ще подарят на училищното ръководство на ГЧЕ "Екзарх Йосиф І”, ПМГ, ПГМЕТ, СОУ "Тодор Кирков” и ОУ "Васил Левски” "Декларация за правата на човека”, диск с клип-апел срещу дискриминацията, както и презентации на темата.  На учениците пък ще раздадат брошури и ще ги запознаят с видовете дискриминация с апел за по-толерантно отношение в училище.

____________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар