Вход | Регистрация

Енергетици блокираха Дунав мост заради НЕК

Енергетици блокираха Дунав мост заради НЕК
Снимка: Булфото

Около стотици работници на "Топлофикация-Русе" блокираха днес по обяд движението към Дунав мост в знак на протест. За 15 минути  се образуваха колони от камиони и автомобили.

Протестиращите настояват държавните органи да въведат ред в определянето на изкупните цени на електроенергията и в разплащанията от страна на НЕК към топлоцентралите в страната.

В момента НЕК дължи на "Топлофикация Русе" около 19 млн.лв., което е 80 % от приходите на топлофикационното дружество. Това затруднява работата на русенската централа и реално поставя под въпрос нейното съществуване, казват от синдикатите.

Дружеството не може да се разплаща със своите контрагенти, а работещите получават заплатите си със закъснение, обясни и изпълнителният директор Севдалин Желев. Въпреки това ще се направи всичко възможно да не се застраши отоплителният сезон в Русе.

Синдикатите настояват за спешна среща на най-високо ниво за решаване на проблема. Протестна декларация е изпратена до председателя на парламента, служебния премиер и министъра на икономиката и енергетиката. Протестът на русенските енергетици ще продължи до 7 ноември.

<< Sever.bg във Facebook >>



Източник: БГНЕС
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар