Вход | Регистрация

Жандармерията усмирява бунта в Бяла Черква

Жандармерията усмирява бунта в Бяла Черква

Жителите на Бяла Черква се вдигнаха на бунт срещу новозаселила се ромска фамилия, което принуди жандармерията да дойде в града, за да укроти населението. Според местните, пришълците тормозят, бият, крадат и създават единствено и само проблеми в малкото населено място.

"Вече не се живее така. През няколко дена стават побоища, има кражби и грабежи. Децата им буйстват, държат се арогантно и тормозят нашите в училище", разказват местните.

Чашата прелива този август, когато според местните, няколко души от ромската фамилия пребиват едно дете в местна дискотека. Единият от тях вади газов пистолет и дори стреля във въздуха.

"Гражданското напрежение е назряло до критичната си точка, хората са настръхнали. Не може 20-ина души да тормозят 2900. Опасявам се да не се превърнем във втора Катуница, защото при следващия инцидент с побой или не дай си боже смъртен случай няма да можем да овладеем хората", коментира кметицата.

Местните разказват още, че било честа практика хора от тази фамилия да спират колите в центъра на градчето, да надуват маанета и кючеци и ако някой им направи забележка, да следват караници и бой.

На свой ред пред НОВА ТВ, обвинената фамилия отрече всички обвинения. Категорични са, че никога не са крали нищо, а за побоищата отрекоха с аргумента, че фамилията им се състои само от жени и малки деца.

Гонените роми на свой ред обвиниха кметицата, че тя стои зад бунта на хората и иска да ги изгони, защото те не гласуват за нея на избори.

Споделете вашата новина с нас, пишете ни във Фейсбук: << Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар