Вход | Регистрация

Кметът на Сухиндол с отличие

Инж. Пламен Чернев зае второ място за „Кмет на годината“

Кметът на Сухиндол с отличие
Личен архив

Кметът на Община Сухиндол инж. Пламен Чернев зае второ място в тазгодишната кампания "Кмет на годината".

Наградите са на предаването "Национален календар" на телевизия "Европа". Призът се дава за спечелени и реализирани проекти през 2013 година.

Община Сухиндол е една от първенците по привлчени европейски средства на глава от населението.

Церемонията по награждаването се състоя на 12 декември в столичен хотел. Организаторите казаха, че връчените награди са признание за добре свършена работа – ефективно управление и постигнати високи резултати.

Кметът на Община Сухиндол инж. Чернев каза, че през последните шест години той и екипът му работят в посока развитие на града и общината.

Годишните награди на телевизията се присъждат на кметове от цялата страна. Кампанията се провежда за 13-та поредна година. Екип от журналисти на предаването посещава всяка година българските общини. Целта е да се запознаят с проектите, които са спечелени и тези, които вече се реализират. Така могат да оценят най-точно развитието на дадена община.

Телевизията е подготвила и специален филм за победителите, който ще се излъчва по медията.

В Сухиндол са извършени редица подобрения по различни проекти. Преди месец са открити два обновени парка със соларно осветление по проект " Рехабилитация – ремонт и реконструкция на паркови зелени площи и детска площадка в централната част на гр.Сухиндол”, финансиран от Програмата за развитие на селските райони. В града вече има приключени проекти по програма за повишаване на енергийната ефикасност в СОУ "Свети Климент Охридски", за Рехабилитация на улица "Цар Асен” и реконструкция на моста на улица "Г. С. Раковски”, за паркоустройство и благоустройство на Централен площад.

 

<< Sever.bg във Facebook >>

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар