Вход | Регистрация

Красимир Кондов спечели конкурса за гл.худ.ръководител на Северняшкия ансамбъл

Музикалният преподавател и гайдар спечели почти максимума от точки

Красимир Кондов спечели конкурса за гл.худ.ръководител на Северняшкия ансамбъл
Снимка: Булфото

Красимир Кондов се класира първи в конкурса за главен художествен ръководител на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци "Иван Вълев”. Днес се проведе втория етап на конкурса, в който Кондов получи 148 от максималните 150 точки от изборната комисия.

На първи етап имаше четири кандидатури, които бяха намалени на две за събеседването във втория етап. Претендент на Красимир Кондов беше Росен Маринов, който получи от комисията 76 точки.

Председател на комисията е Стефка Григорова - началник-отдел "Култура” при Община Плевен, а членове: проф. Милчо Василев - композитор, ректор на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство - Пловдив, Анна Виденова - главен експерт в дирекция "Сценично изкуство и художествено образование” в Министерството на културата, и Владислав Сотиров - началник-отдел "Човешки ресурси” в местната администрация.

Членовете на комисията предлагат на временно изпълняващия длъжността директор на Северняшкия ансамбъл за главен художествен ръководител да бъде назначен победителят в конкурса.

Красимир Кондов е завършил Висшия музикално-педагогически институт в Пловдив със специалност "Народни инструменти и народно пеене”. Започва работа като учител в СОУ "Г. Бенковски” - Тетевен, впоследствие - в ЦРД - Плевен, а през 1994 г. е назначен след конкурс за преподавател по гайда, камерна музика, народен хор и народен оркестър в НУИ "П. Пипков” - Плевен.

4 години е лектор по кавал и гайда в Националния дворец на децата - София, 5 години е делегиран преподавател на МОН в Болград, Украйна, след което работи в СОУ "Св. св. Кирил и Методий” - Пордим, и отново в НУИ "П. Пипокв”. От 2011 до 2015 г. за втори път е делегиран преподавател на МОН в Украйна.

Кондов има над 30 записа като солист гайдар и над 250 аранжимента на солови песни, многогласни, вокални, камерни и инструментални произведения, информират от Община Плевен.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар