Вход | Регистрация

Кулинарен конкурс с куп награди

Състезанието ще се проведе на 22 декември във Велико Търново

Кулинарен конкурс с куп награди
Снимка: Север.бг

В навечерието на Коледа Община Велико Търново, със съдействието на една от големите вериги хипермаркети за бяла и черна техника у нас, организира за първи път кулинарен конкурс за баници, погачи и коледни сладки. Състезанието за домашно приготвена храна ще се проведе на 22 декември от 11:00 часа на сцената в парк "Марно поле".

Условието е всеки участник да приготви домашна питка, баница, баклава, коледни сладки, погачи, домашен хляб или каквото и да е ястие, което е характерно за сезона. Всеки състезател може да участва с повече от едно тестено изделие. Организаторите не са поставили ограничение за участниците, нито точно с какво могат да участват.

Всеки, който желае трябва да се запише за участие до 18 декември в дирекция "Култура и туризъм" на Община Велико Търново на телефони: Грета Иванова: 062/619 411, моб. 088 4 037 468 Иван Димитров: 062/619 411, моб. 088 9 165 771. Тези, които са пропуснали да се запишат до крайния срок, могат да участват като се явят със своите кулинарни изделия на 22 декември от 10:00 часа.

За първа награда е определен многофункционален уред за готвене. Вторият победител ще получи домашна хлебопекарнa, а за третото място е отреден уред за готвене на пара.

Приготвената храна няма да се продава или дегустира, но ще бъде оценена от специално жури. То ще се състои от майстор-готвачите на най-добрите търновски ресторанти.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар