Вход | Регистрация

Министър Ивелина Василева разяснява кандидатстването по екопроекти в страната

Вижте датите за Централна Северна България

Министър Ивелина Василева разяснява кандидатстването по екопроекти в страната
МОСВ

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева започва информационна обиколка из страната във връзка с възможностите закандидатстване по екологични поекти. Те ще бъдат представени пред кметове от цялата страна.

Проектите ще се осъществяват по финансовите инструменти, които МОСВ управлява – Оперативна програма "Околна среда", Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) и Националния доверителен екофонд (НДЕФ).

Срещите с кметовете от Централния Север са както следва:

За Северния централен район за планиране, в който са областите Русе, Силистра, Разград, Габрово и Велико Търново, срещата ще е от 10 ч. на 3 юни в сградата на Община Велико Търново.

На същия ден в старата столица ще бъде представен спектакълът "Яко е да си еко" с актьорите Димитър Рачков и Васил Василев-Зуека, който е част от едноименната образователно-информационна кампания на МОСВ. Преди представлението министър Василева ще награди тримата победители в "Зелената олимпиада" в района за планиране.

Срещата, на която ще присъстват кметовете от областите Плевен и Ловеч, ще се проведе на 9 юни във Враца. Насрочена е от 11 ч. в Изложбената зала на Регионалния исторически музей. На нея са поканени кметовете от Северозападния район за планиране, в който са Враца, Видин, Монтана, Плевен и Ловеч.

 << Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар