Вход | Регистрация

Младежи "разпъваха" Европа

Събитието бе част от първото по рода си Форум "КЛЮЧе", на тема "КЛЮЧе за европейско гражданско участие”

Младежи "разпъваха" Европа
http://42-foundation.org

Каква е мобилността на младите хора в Европа, какво печелят когато опознават европейските ценности, влиянието на медиите върху тях и на кого трябва да се вярва и на кого не. Това бяха само малка част от темите, които дискутираха младежи вчера във Велико Търново.

Събитието бе част от първото по рода си Форум "КЛЮЧе", което се проведе в регионалната библиотека в старата столица. Негов надслов бе "КЛЮЧе за европейско гражданско участие”. С дейността си организаторите подкрепят кандидатурата на В.Търново за европейска столица на културата 2019г.

Уникалната инициатива Форум КЛЮЧ на неформалната група от обучители - 42 тренинг и Фондация 42 има вече шест издания зад себе си. До сега техен домакин са били в София и Варна, събирайки над 1600 зрители в своите зали. За новия си формат – КЛЮЧе организаторите са избрали първото издание да се проведе във Велико Търново.

Присъстваха освен млади хора и Бойко Благоев, ПР на представителството на европейския парламент в София, и Ива Колева от Фондация "Идея в действие".

Форматът включи 15-минутни представяния на всеки от участниците, както и въпроси от публиката и менторите.

Изявиха се Даниел Божанков, от Горнооряховски младежки парламент, Пламена Георгиева – студент книгоиздаване във ВТУ, Кристина Йорданова – студент екология в Шуменския университет, Николай Шербетов – от Велико Търново, ръководител на Сдружение "Център за развитие на младежки дейности" и Виолета Благоева – от Бургас., учи английска филология във ВТУ.

Един от младежите ще има възможността да спечели голямата награда – пътуване до Страсбург за деня на Европа - 9 май.

Проектът "КЛЮЧе за европейско гражданско участие" се реализира от Фондация 42 с финансовата подкрепа на Националния център за европейски младежки програми и инициативи в рамките на Национална програма за младежта 2011-2015 г., подпрограма "Национални младежки инициативи и кампании", както и в партньорство с Информационното бюро на Европейския парламент в България.

Сега предстои нова изява в София на 13 април, когато ще се определят победителите. 

С дейността си организаторите подкрепят кандидатурата на В.Търново за европейска столица на културата 2019 г.

1244603

1244604

1244607

1244608

1244605

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар