Вход | Регистрация

Младежкият парламент ще заседава с Общинския съвет

Младежите в Горна Оряховица вече ще участват дейно в работата на местната власт

Младежкият парламент ще заседава с Общинския съвет
Община Г. Оряховица

Младежите от Горнооряховския младежки парламент взеха участие в работата на Общинския съвет вчера за първи път и ще продължи като традиция. Това беше обявено на съвместна пресконференция на Председателя на Общинския съвет Даниел Костадинов и Виолета Панова, председател на Сдружение "Младежка толерантност”.

Освен в заседанията на Общинския съвет момичетата и момчетата ще се включват и в срещите на постоянните комисии към него, както и в подготовката на Календара за публичните прояви в духовната сфера и други прояви, важни за града. Целта на инициативата е младите хора да участват по-активно в живота и управлението на града, като дават свои идеи и предложения, коментира Виолета Панова.

"Радваме се, че младежите ще участват активно в работата на местния парламент със своите идеи и предложения. Те ще бъдат наш коректив", заяви председателят на Общинския съвет Даниел Костадинов.

От Младежкия парламент споделиха, че идеята за съвместна работа с Общинския съвет заимстват от опита на младежите от лондонската община Люишъм.

_________________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Източник: Община Горна Оряховица
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар