Вход | Регистрация

Никополският кмет оглави Регионалното сдружение за управление на отпадъците

Никополският кмет оглави Регионалното сдружение за управление на отпадъците
Снимка: Булфото

Кметът на Никопол Емил Бебенов беше избран за председател на Регионалното сдружение за управление на отпадъците в регион Левски (Никопол). Това стана на проведеното първо общо събрание на сдружението, то беше създадено по Закона за управление на отпадъците и включва общините Никопол, Белене и Левски от област Плевен и общините Свищов и Павликени от област Велико Търново, припомнят от местната администрация в Никопол.

Договорът за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по ОП "Околна среда 2007-2013 г.” беше подписан на 22 август миналата година, бенефициент по проекта за регионално депо е община Никопол. Населението, което ще обслужва депото, е близо 100 хил. души, а годишните твърди битови отпадъци, които ще генерира, са от порядъка на 30 хил. тона. Общата стойност на проекта е около 43 млн. лв. Регионално депо трябва да влезе в експлоатация през 2015 год.

Общото събрание възложи на Емил Бебенов да подготви, подпише и внесе в управляващия орган всички документи, необходими както за подготовка на допълнително споразумение към договора за безвъзмездно финансиране, така и за привеждане в съответствие с настъпилите промени в Закона за управление на отпадъците. Такова допълнително споразумение следва да подпишат както кметът на Община Никопол, така и партньорите – кметовете на Общините Левски, Белене, Свищов и Павликени.

На проведеното общо събрание са приети вътрешни правила за работа на Регионалното сдружение за управление на отпадъците, определени са и служители от общинските администрации за подпомагане работата на Сдружението.

<<Sever.bg във Facebook>>



Източник: infoPleven
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар