Вход | Регистрация

Новите спирки на Русе

Това е темата на днешната среща между фирмите концесионери и админстрацията

Новите спирки на Русе
Снимка: Булфото

Темата на днешната среща между фирмите – концесионери на 260 спирки от градския транспорт и администрацията на Русе ще бъде изграждането и монтирането на новите спирконавеси и павилиони.

Конференцията е днес от 11:00 часа и ще се проведе в Заседателната зала на III -я етаж на Община Русе.

В групата ОБЩЕСТВЕН СЪВЕТ РУСЕ са били обсъдени въпроси, свързани с новите спирки и тяхното изграждане. Те са насочени към администрацията и концесионерите.

Отправените въпроси са конкретни и очакванията са да бъдат дадени конкретни отговори.

Питанията са: Защо в Русе вече няма автобусни спирки?, Каква функция изпълняват реално тези спирконавеси?, Кога ще бъдат поставени на всички спирки разписания и карта на градския транспорт? Защо са ситуирани така, че нарушават видимостта, особено пред Техникум по икономика ( ПГИУ ”Елиас Канети")?, Настилката около спирките кога ще бъде оправени?

"Нямаше ли вариант "спирките" да излязат още по-евтини, примерно да ги бяха изработили от картон и вместо да има място за 3-4 човека, да има място за 1-2-ма души.", недоумяват обществените активисти.

Красимира Атанасова от ГД "ДНЕС" пък споделя завцепенението си и онемяването от безобразието да чакаш автобус в "района на нищото, до кошче за боклук и без никаква табела, която да указва, че там спира автобус на градския транспорт".

Отговорите на всички зададени въпроси ще бъдат дадени днес на заседанието.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар