Вход | Регистрация

Нови здравни и социални услуги ще се предоставят в Елена

Изгражда се Център за почасови грижи по проект

Нови здравни и социални услуги ще се предоставят в Елена

Център за почасово предоставяне на социални и здравни услуги в домашна среда ще бъде изграден в Елена по проект. В него ще се предоставят грижи за деца и лица с увреждания, както и техните семейства, също и за възрастни, самотни хора.

Услугите ще се предоставят за срок от 18 месеца, като ще започнат от април 2016 г. За нуждите на целевите групи ще бъде назначен персонал от 53 лични асистенти, 7 домашни помощници, медицинска сестра и  психолог.

Чрез реализирането на новия социален проект се цели надграждане на постигнатите резултати по схема "Алтернативи" по ОП "Развитие на човешките ресурси" 2007-2013 г. С него ще се предоставя по-широк спектър на социалните дейности, а средствата, които ще бъдат безвъзмездно отпуснати за осъществяването им, са в размер на 482 449.24 лева.

Проект "Община Елена с грижа и подкрепа за независим живот" по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ : BG05M90P001-2.002  "Независим живот" по ОП "Развитие на човешките ресурси" 2014-2020 г.

Разработен е по приоритетна ос 2: "Намаляване на бедността и насърчаване на социалното включване", Инвестиционен приоритет № 3 "Повишаване на достъпа до услуги, които са на достъпна цена, устойчиви и висококачествени, включително здравни и социални услуги от общ интерес".

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар