Вход | Регистрация

Нови четирима почетни граждани на Павликени

Четирима изявени личности получиха званието "Почетен гражданин" на тържествена церемония пред сградата на Общината. Събитието бе в рамките на празненствата по случай 70-годишнината от обявяването на Пвликени за град.

Това са дългогодишният кмет и настоящ зам.-кмет инж.Венцислав Иванов, бившият секретар на Общината инж. Румяна Сиракова, хирургът доц. д-р Кирил Драганов и кардиологът д-р Колю Бянов, който е и изявен колекционер на изкуство и дарител на Исторически музей-Павликени.

С едностранен плакет е отличена директорът на ИМ-Павликени Нели Цонева.

Празничната програма в Павликени започна рано сутринта с Петропавловска Света литургия, отслужена в храма "Рождество на Пресветая Богородица". За тържествената част пред Общината бяха поканени представители на свищовската група за антични възстановки - Първи италийски легион. Облечени в характерни одежди римските воини посрещаха гостите на празника. На градския площад "Свобода” легионерите направиха и демонстрации на бойни хватки и военни умения. Те поднесоха послание до идните поколения на кмета.

965615

Сред гостите на празника бяха чуждестранни делегации от Беларус и Румъния, народните представители Мариана Бояджиева, Петър Кънев, Милка Христова и Евгени Стоев, областният управител инж. Георги Рачев, кметове на съседни и приятелски общини, представители на държавни институции, неправителствени и културни организации.

965616

Специални гости бяха делегациите от побратимения на Павликени град Пружани от Беларус, както и от румънския град Болдещи Скаень.

965617

Инж. Румяна Сиракова е работила 20 години като секретар на Община Павликени до пенсионирането си в края на 2011 г.   Под нейно ръководство два пъти Община Павликени е сертифицирана по изискванията на Български държавен стандарт и е внедрена национална база данни и локална база данни ”Население”. Разработена и приета е символиката на град Павликени. Учредител на Националната асоциация на секретарите в Република България през 1997г.

Доц. д-р Кирил Драганов понастоящем работи в Многопрофилна болница за активно лечение "Токуда болница София” АД – началник Клиника по чернодробно-жлъчна, панкреатична и обща хирургия. Доцент, доктор по медицина. С над 70 доклада, публикувани в български и международни специализирани списания. Над 30 участия в международни и български прояви. Съавтор на учебници по медицина.
  Номинацията е на общинските съветници от Земеделски съюз "Ал.Стамболийски".

Инж. Венцислав Иванов е първият демократично избран кмет на общината през 1991 г. в два последователни мандата. В този период е построен Дом за стари хора в Караисен с капацитет 35 места. Построен и пуснат в експлоатация е Дом за деца с умствена изостаналост с.Михалци с капацитет 45 деца. По негова инициатива е построена Здравна служба в с.Лесичери, изграден е мост на р. Росица в с.Стамболово. Подготвена е за експлоатация и реализация газификацията на гр. Павликени и с. Бутово, а на по-късен етап е открита и въведена в действие. От ноември 2007г. до момента е зам.-кмет на община Павликени.

Д-р Колю Бянов е главен административен лекар в Клиника по кардиология в Университетска болница за активно лечение "Александровска”. Той  е сред известните колекционери на родното изобразително изкуство. Член на Съюза на колекционерите в България. През последните 5 години за фонда на Исторически музей - Павликени е дарил творби на редица престижни български художници.



<<Sever.bg във Facebook>>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар