Вход | Регистрация

Няма мърдане! Те са по стъпките на изборните търговци!

Няма мърдане! Те са по стъпките на изборните търговци!
Снимка: Thinkstock/Guliver

22 потенциални купувачи на гласове наблюдават от Областната дирекция на полицията във Велико Търново.

Следят се и хора с финансови възможности, които биха могли да повлияят върху резултатите на предстоящите парламентарни избори.

Лицата под контрол са известни на МВР като "изборни търговци" през последните 3 години, съобщава БНР. За този период полицията е приключила 13 досъдебни производства срещу купувачи на избиратели, но присъди имат само четирима и техните наказания са пробация и глоби.

В Плевенска област пък повече от  40 души, за които са получавани сигнали в предишни избори, че опитват да купуват гласове, са поставени под наблюдение и контрол за предстоящите парламентарни избори. Търговците на гласове са предимно от общините Плевен, Никопол и Червен бряг.

435 служители на МВР ще подсигуряват изборния процес на предсрочния вот на 5 октомври, информират и от полицията във Велико Търново.

В помощ на служителите от областната дирекция ще се включат 20 служители на Зонално жандармерийско управление - Г. Оряховица, 15 служители от гранично управление - Свищов, трима от група "Миграция" и 85 от РД "ПБЗН" - В. Търново. Към момента изборните секции в областта са 411, разположени в 279 изборни места.

Сформирани са необходимите подвижни полицейски екипи, който ще изясняват всеки получен сигнал. Всеки сигнал за нарушаване на изборния процес ще бъде изпращан в компетентната прокуратура и Междуведомствено звено. 

За още любопитни новини, следете ни и във Фейсбук: https://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар