Вход | Регистрация

Обвиниха стрелеца в Лясковец в умишлено убийство

Днес погребват убития полицай Емил Шарков

Обвиниха стрелеца в Лясковец в умишлено убийство

Окръжната прокуратура във Велико Търново повдигна обвинение за умишлено убийство на полицай на Петко Савов Петков, съобщи говорителят на прокуратурата Катерина Лещакова, цитирана от БТА.

Тя уточни, че обвинението е повдигнато по чл. 116, ал. 2 от Наказателния кодекс на базата на процесуално-следствените действия по досъдебното производство, започнато на 14 март.

На този етап няма да бъде повдигано обвинение срещу 76-годишната майка на Петков - Стефка С. Тя беше задържана вчера за 24 часа заради съхранение на незаконни боеприпаси.

Петко Петков продължава да е в тежко, макар и стабилно състояние, след като бе ранен при задържането му.

Състоянието на тримата простреляни полицаи е стабилно. Опасността за живота им е преодоляна, съобщиха от Военномедицинска академия, където се лекуват баретите.  

Загиналият полицай Емил Шарков ще бъде погребан днес, 16 март, като герой с военни почести. Близки и колеги ще го изпратят в последния му път в Боянските гробища от 13 часа. Очаква се в началото на идната седмица Емил Шарков да бъде награден посмъртно.

Спокойна е обстановката в Лясковец, след като в петък (14 март) 53-годишният психичноболен Петър Савов Петков се барикадира в дома си и стреля оттам. В спецакция по обезвредяването му, стрелецът уби служителя на Специализирания отряд за борба с тероризма Емил Шарков и рани още трима полицаи. При задържането му бе ранен.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар