Вход | Регистрация

Обезопасяват района на Старото военно

Обезопасяват района на Старото военно
Снимка: Север.бг

С цел предотвратяване на евентуални инциденти в района на Старото военно училище във Велико Търново, ще бъдат поставени съоръжения, ограничаващи достъпа до единствената останала там сграда. Изграждането на подземни комуникации трябва да е готова до една година, уточни кметът на Общината Даниел Панов. Той поясни, че в момента се работи по пътя към гаража на Областна администрация.

Предстои трета среща с архитекти и строителни инженери, на която ще се коментира как точно да се използва теренът на Старото военно училище до изграждането на уличната мрежа там.

"Районът на Старото военно училище е заложен за проектиране с цялостна улична инфраструктура по интегрирания план за градско развитие. За това са предвидени и половин милион лева”, информира градоначалникът. Той сподели още, че след като има готов проект и одобрен работен проект ще може да се кандидатства за европейско финансиране. Всяка от институциите ще направи за своя сметка подземната инфраструктура, както това е станало при реализиране на проекта за площада пред Царевец.

Общината има да получава още три милиона лева по първия етап от водния проект, който приключи и до средата на следващия месец цялата документация ще бъде представена пред управляващия орган.

Очаква се интегрирания план за градско развитие да бъде одобрен до края на годината. В него са включени старата част, районът на кв. "Чолаковци", кв. "Бузлуджа", част от промишлената зона, Старото военно училище. "След това ще започнем с проектирането на тези райони, където имаме отпуснати средства”, обобщи кметът Панов.

<< Sever.bg във Facebook >>



Източник: Радио Велико Търново
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар