Вход | Регистрация

Опит за палеж на жилището на плевенския МВР шеф

Опит за палеж на жилището на плевенския МВР шеф
МВР - Плевен

За неуспешен опит за палеж на жилището на директора на Областната дирекция на МВР – Плевен, главен инспектор Йордан Каменов, съобщи БНР.

Според информацията това е опит за сплашване и за дискредитиране на професионалните му действия. Директорът на полицията определени инцидента като крайно неприятен. Палежът е станал след полунощ, но часът все още не е точно установен. В апартамента е бил само единият от синовете на семейството.

Запалена е била само входната врата, а през избитата шпионка в жилището е впръсната още запалителна течност, но тя е могла да се възпламени и да предизвика пожар.

Каменов изключи на 100% личнит мотиви. Щетите са незначителни. Работи се по всички версии.

Шефът на плевенската полиция уточни, че работните версии са само с професионална насоченост към лица от активния криминален контингент в района.  Преглеждат се всички камери в района около блока и от пътните артерии в близост. Мерките за сигурност на семейство Каменови са засилени.

За инцидента са били уведомени министъра на вътрешните работи и главния секретар на МВР.

Гл. инспектор Йордан Каменов е с висше икономическо образование. В системата на МВР е от 10 септември 1997 г. Със заповед на Министъра на вътрешните работи е временно назначен на длъжността Директор на ОД на МВР-Плевен - I степен.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар