Вход | Регистрация

Осем години затвор за опасен рецидивист

Осем години затвор за опасен рецидивист

8 години лишаване от свобода при строг режим е наказанието на опасния рецидивист Исмаил М., който бе предаден на съд от Окръжната прокуратура във Варна.

До присъдата на Варненския окръжен съд се стигна, след като 29-годишният подсъдим поиска делото срещу него да се гледа при условията на съкратено съдебно следствие, за да получи наказание, намалено с една трета, за грабежа, извършен при условията на опасен рецидив. Съдът му наложи наказание 12 години лишаване от свобода, което бе намалено с една трета, съобщават от пресцентъра на прокуратурата. На 1 май 2016 г. 29-годишният Исмаил, който е роден в Русе, но живее в село Смирненски, община Ветово, отнел със заплаха с нож 224 лева от продавачка в денонощен магазин във Варна.

Малко преди да влезе в магазина, подсъдимият сложил качулка на главата си, показват записите от охранителните камери в обекта. След това отишъл до витрината с бира, взел бутилка и се отправил към касата. Подал банкнота от 5 лева и докато продавачката връщала ресто, извадил нож от дрехите си и я заплашил. Заповядал й да отвори касата. Когато срещнал съпротивата й, замахнал с острието към нея и започнал с една ръка да рови из касата. Взел банкноти и тръгнал да излиза от магазина.

Продавачката се опитала да го спъне, но не успяла. Натиснала паникбутона и уведомила управителя за извършения грабеж. Подсъдимият Исмаил М. е осъждан 6 пъти. Излязъл от затвора в Белене на 23 март 2016 г., където изтърпявал поредното си ефективно наказани, и след по-малко от два месеца извършил грабежа, за който получи поредната ефективна присъда. 

източник: dariknews.bgДокладвай за нередност в статията
Добави коментар