Вход | Регистрация

Осъдиха бивши полицаи, хулиганствали докато са в отпуск

Държали се агресивно с три момичета, като единият ги заплашил, че „ще взриви блока и трите ще работят за него“

Осъдиха бивши полицаи, хулиганствали докато са в отпуск

Двама вече бивши полицаи бяха осъдени за извършено от тях в съучастие хулиганство, съобщиха от Районния съд във Варна.
 
 Случаят е от вечерта на 1 март 2014 година. По това време 40-годишният К.Б. и 46-годишният Х.В., които  работили като полицейски служители, били в отпуск и заедно с друг техен познат консумирали алкохол в заведение в квартал "Левски".
 
На излизане те забелязали в близост автомобил с включени светлини и три момичета в  него, като директно се насочили към тях с предложение да ги почерпят по питие. Въпреки получения отказ, подсъдимите продължили да притесняват момичета и да възпрепятстват потеглянето на автомобила. Трите девойки се заключили в купето и успели да се придвижат с колата до по-малка улица без изход, която водела към блока на една от тях.
 
Мъжете ги последвали, като 40-годишният междувременно привел своя автомобил в движение, рязко спрял много плътно до колата на момичетата, след което двамата подсъдими започнали грубо да блъскат по стъклата на чуждата кола, да се представят за полицаи и да светят с джобни фенерчета, в опит да отворят вратите. 
 
Едната девойка успяла да позвъни на родителите си, които заедно със съседи, очевидци на случващото се, слезли пред болка и поискали подсъдимите да се легитимират и да обяснят какво искат от момичетата. Вместо да преустановят действията си, подсъдимите продължили да се държат агресивно, като особено 40-годишният на открито пред присъстващите заплашвал, че "ще взриви блока и трите момичетата ще работят за него".

За възникналия инцидент били подадени няколко сигнала на тел.112, на които се отзовали дежурни полицейски патрули.

 Процесът спрямо двамата бивши полицаи се гледа за втори път в Районнния съд, след като преди половин година горната съдебна инстанция – Варненският окръжен съд, отмени постановения съдебен акт и върна делото за ново разглеждане от друг съдебен състав при районните магистрати. 
 
40-годишният К.Б. беше признат за виновен по повдигнатото му обвинение в извършване на хулигански действия, както и по обвинение за шофиране в нетрезво състояние. Той получи общо наказание от три месеца лишаване от свобода, към което бяха присъединени наказанията "обществено порицание" и "лишаване от право да управлява МПС" за срок от една година.
 
Другият подсъдим – 46-годишният Х.В., също беше признат за виновен в извършеното в съучастие хулиганство, като Районният съд във Варна го освободи от наказателна отговорност с налагане на административно наказание  –  глоба в размер на 1500 лева.
 
Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок. 

източник: dariknews.bg Докладвай за нередност в статията
Добави коментар