Вход | Регистрация

Откриха момчетата живи и здрави!

Откриха момчетата живи и здрави!

Откриха тримата младежи, които се загубиха в Стара планина! И тримата са в добро състояние.

Виктор, Веселин и Христо са открити в Стара планина, над село Тъжа. Тримата ще бъдат свалени в селото с военния вертолет, който се включи в издирването им, съобщава БГНЕС.

Планинските спасители обясниха, че момчетата сами са излезли от трудната ситуация, в която са били, след като са вървели дълго покрай реката и накрая са видели човек на ВЕЦ Тъжа. Веднага след това е направена връзката и с планинските спасители.

Днес в спасителната операция са се включили над 50 души. Момчетата са омоламощени, но са в добро състояние, уточниха от ПСС.

Тримата младежи изчезнаха в района на връх Ботев в събота. Знаеше се, че и тримата, всички на около 20 години, двама от Велико Търново и един от Стара Загора, са тръгнали за върха неподготвени - без храна и без екипировка. Последната връзка с тях бе от 18 май – неделя сутринта, когато съобщиха, че са преспали в пещера. След това батериите на телефоните им останали без заряд.

През цялото време на място бяха и родителите на момчетата.

По-рано днес спасителите откриха и колата на момчетата. В нея беше намерена и екипировка. Не е ясно обаче защо момчетата са потеглили, без да вземат по-дебели дрехи, пише и Offnews.

Три денонощия десетки планински спасители и хеликоптери издирваха трите момчета. Над 50 души от 6-7 отряда от страната се включиха в търсенето.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар