Вход | Регистрация

Падна снегът и зачестиха кражбите на дърва

8 кубика е незаконно добитата дървесина

Падна снегът и зачестиха кражбите на дърва
Снимка: Thinkstock/Guliver

Времето застудя и зачестиха кражбите на дървесина във Великотърновска област. За изминалото денонощие са регистирани два случая от полицията и незаконно добити 8 кубика.

49-годишен мъж от стражишкото село Царски изор е откраднал 1 куб. м. дърва за огрев, общинска собственост. Престъплението е извършено на 25 ноември от землището на населеното място. След проведени действия по разследването полицейските служители стигнали до извършителя. Това е Н. Н., известен на полицията и осъждан. Дървесината е върната на собственика.

Материалите по случая са докладвани на прокуратурата.

Вторият случай е с 55-годишен мъж от великотърновското село Водолей. След проведени допълнителни действия по разследване по досъдебно производство на РУП - В. Търново срещу 70-годишната П. П. за държане на незаконно добита дървесина е установено, че съпричастен към престъплението е и М. М., криминално проявен и осъждан. Установено е, че той е добил 7 куб. м. дървен материал от землището на великотърновското село Ресен и след това го е продал на П. П.

Материалите по случая са доклдвани на прокуратурата. М. М. е привлечен в качеството на обвиняем. С негово участие е извършен следствен експеримент; взета му е мярка за неотклонение "подписка".

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар