Вход | Регистрация

Пак отлагат делото срещу Орлин Тодоров

Причината - неизпратени справки

Пак отлагат делото срещу Орлин Тодоров
Снимка: Thinkstock/Guliver

За пореден път отложиха делото срещу бившия началник на Териториалното звено "Борба с организираната престъпност” Орлин Тодоров. Този път - за 7-ми април.

Причината за поредното отлагане са неизпратени справки от Ловешката прокуратура и Шуменския окръжен съд. Те са свързани с прилагането на специални разузнавателни средства по отношение на обвиняемия, поясняват от Общинско кабелно радио.

Писмо до Окръжния съд в Шумен ще бъде изпратено повторно. Чрез него ще се изиска информацията, свързана с лицето Таньо Вълев и брат му, от кориците на делото "Килърите”. За днешното заседание от там е получен отказ, по този въпрос.

Беше разпитана Красимира Михайлова - като свидетел. Пред нея бяха представени веществени доказателства, въпросните катерушки, за които, според обвинителния акт бившият антимафиот се възползвал от служебното си положение, като иззел съоръженията от детска площадка в село Първомайци.

Припомняме, че срещу Орлин Тодоров бяха повдигнати три обвинения – за разгласяване на информация по досъдебни производства, за злоупотреба със служебно положение и за склоняване на длъжностни лица да нарушат служебните си задължения.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар