Вход | Регистрация

Пет пъти повече отпадъци за година

500 горнооряховци се включиха доброволно в кампанията

Над 26 тона боклуци са събрани в националната кампания "Да изчистим България за един ден” в община Горна Оряховица. Извозените към депото отпадъци са пет пъти повече, в сравнение със събраните по време на миналогодишната акция.

В почистването са се включили над 500 доброволци от Община Горна Оряховица. Освен в общинския център, активно почистваха и жителите в Долна Оряховица, Първомайци, Поликраище, Драганово, Крушето. В останалите населени места, хората почистваха площите около къщите и дворовете си.

890621

По време на акцията бяха изчистени нерегламентирани сметища край р. Янтра в Първомайци, в кв. "Камънето”, в местност над ул. "Братя Бендереви”, по пътя към депото за битови отпадъци и в района на бившата Бирена фабрика в Горна Оряховица. На много места гражданите организирано почистваха околоблокови пространства и градинки.

890623

В кампанията се включиха ученици, представителите на РУ на Полицията, момчетата от Пещерен клуб "Камъка-2008”, служителите от общинска администрация, както и много граждани. 

<< Sever.bg във Facebook >>



Източник: Община Горна Оряховица
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар