Вход | Регистрация

Плащаме под 50 лева за януари

Това касае 64% от домакинствата в Североизточна България

Плащаме под 50 лева за януари
Енерго-Про ЕАД

Интересна статистика направи "Енерго-про" - Варна.

Те са изчислили, че 64% от битовите клиенти на компанията са консумирали електричество под 49,07 лева за януари или 691 374 домакинства в Североизточна България. Сред тях са и семейства от области от Севера - Велико Търново, Габрово, Русе.

Други 19 % имат сметки на стойност от 49,07 до 100 лева, а останалите 17% са консумирали електроенергия за повече от 100 лева. 

От компанията са изчислили, че в резултат на рязкото понижение на температурите в края на януари, потреблението на електроенергия в Североизточна България значително нарасна. За периода 25 – 27 януари са регистрирани средно 22,53 % ръст на консумираната електроенергия спрямо същия период на предходната седмица (18 - 20 януари).

При по-голямата част от клиентите завишената консумация ще се отрази в следващата сметка – тази за февруари, която се плаща през март.

Кампанията ЕНЕРГО прозрачност стартира за първи път през февруари 2013 година. Тогава ЕНЕРГО-ПРО провери по своя инициатива електромерите на 1000 клиенти. В рамките на кампанията не бяха установени случаи на надписани сметки или неточни електромери.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар