Вход | Регистрация

Подготвят подхода към наказателен паркинг № 2

ВтОбС е решил къде да бъде изграден

Подготвят подхода към наказателен паркинг № 2
Снимка: Север.бг

Подход към нов наказателен паркинг, подготвя "Пътни строежи" - Велико Търново, видя Север.бг.

Уличката, която се намира на битака, покрай бизнес сградата на ул. "Мармарлийска" 35, се разчиства от всички бетонови и асфалтни остатъци и в рамките на 2-3 дни ще бъде временно насипана, за да изкара зимата.

Има проект на Община Велико Търново, по който през пролетта ще започне изграждането на втория наказателния паркинг. Мястото ще се ограничи с бордюри, ще бъде изградена и ограда, както и пропускателен пункт. Паркингът няма да отнема от площта на парк "Дружба", поясни инж. Цанко Бояджиев, гл. експерт "Пътища и улици" към Общината.

1161777 1161776

По отношение на поставените за 2014 г. цели инж. Бояджиев заяви, че мечтата му е тротоарната настилка в града на повече места да бъде подменена, да има достъпна среда за гражданите и туристите на Търново. Проблемът обаче се оказва финансов. А на въпрос за какво най-належащо не стигат парите, инж. Бояджиев отговори:

а текущи ремонти и поддържане. Ако всяко нещо се поддържа навреме, тогава е по-лесно и по-евтино. Защото се случва в гаранционния срок от експлоатацията. За толкова много неща са нужни пари, че дори да бъде взет и кредит от 100-200 млн., той ще се похарчи светкавично.".

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар