Вход | Регистрация

Послания за толерантност

В инициативата за Международния ден се включиха доброволци от Ловеч

Послания за толерантност

По повод Международния ден на толерантността, който се отбелязва днес, доброволците на библиотеката и Ресурсен център посетиха Областна администрация и сградата на община Ловеч, където раздадоха ръчно изработени послания.

1108361

Във фоайето на областна администрация те поставиха символична къща на толерантността, която показва нашето място в света - а именно, че всички живеем под един покрив и всеки има своето място в него. Тя беше поставена на мястото на ежедневните слогани и ще остане до края на седмицата. Всеки желаещ може да види както къщичката, така и 10-те златни правила на толерантността.

С призиви за уважение, приемане и разбиране на богатото многообразие от култури в нашия свят и способите за проява на човешката индивидуалност, те накараха служителите на двете администрации и граждани да се замислят толерантни ли сме днес.

На 16 ноември 1996 г. на Общо събрание на ООН е приета Декларация за принципите на толерантността. Като член първи е залегнала дефиницията на това що е толерантност.

Толерантността е важен феномен в съвременния живот, защото е способност да се установи и съхрани общуването с хора, които са различни. Толерантността е хармония от многообразия, нерядко взаимно изключващи се, но и единна форма и норма в съвремието ни.Всеки човек е ценен и негово изконно право е да бъде уважаван.

1108363

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар