Вход | Регистрация

Поход и свещички за загиналите на пътя

Поход и свещички за загиналите на пътя
Снимка: Булфото

Десетки граждани в Русе запалиха свещички пред сградата на общината в памет на нелепо загиналите на пътя деца, предаде БТА.

Протестната проява бе част от инициативата "Мълчалив поход за живота", организирана в редица градове на страната след смъртта на 4-годишния Паоло, който бе прегазен на пешеходна зона в центъра на Стара Загора.

На протеста в Русе дойдоха предимно млади родители с децата си. Организаторите носеха плакати и раздаваха листовки с портретите на сгазени от недобросъвестни шофьори деца.

Сред дошлите на шествието бяха Мая и Пламен Митеви - родители на 16-годишната Петя, която почина преди 5 години, след като бе блъсната от тежкотоварен камион на булевард "България" в Русе. 

В инициативата "Мълчалив поход за живота”, организиран в социалната мрежа "Фейсбук" от различни сдружения, асоциации и фондации се включиха десетки граждани и много майки с малки деца в Сливен.

1301749

В протеста си срещу безразсъдните шофьори хората издигнаха протестни надписи: "Събуди се, народе!”, "Спри убийствата на пътя като следваш правилата!”, "Не си затваряйте очите, вие може да сте следващите!”, "Господа съдии, къде играят вашите деца?”, "Наглостта убива и твоето дете!”, "Не си застрахован от грешки, затова спазвай правилата!”, "Справедливост за Паоло!” и др.

Под Стария бряст в Сливен бе направена решетка от карамфили, бяха запалени и свещички в памет на убитото 4-годишно дете.

Протестът на майките в центъра на Пловдив събра около 200 човека с колички, деца, цветя, играчки и плакати.

1301747

<< Sever.bg във Facebook >>





Докладвай за нередност в статията
Добави коментар