Вход | Регистрация

По стъпките на Левски за 18-и път

По стъпките на Левски за 18-и път
Снимка: Булфото

За 18-и път, днес ще стартира Националния туристически поход "По стъпките на Апостола" от Плевен до Карлово.

Тази година той е по-специален, тъй като се навършват 175 години от рождението на Апостола. Ръководител на, превърналия се в традиция и радващ се на голям интерес, поход, и тази година е неговият създател, Васил Копчев.

185 са участниците, разпределени в шест лъча с ръководители Павлин Цонев, Юлия Николова, Галина Петрова, Йордан Методиев и Свилен Стойчев от Плевен. Шестият лъч тръгва от Сливен и носи името "145 години от четата на Панайот Хитов".

Тази година за пръв път ще има организирано международно участие в лицето на група студенти от Геолого - географския факултет на Държавния университет в Санкт Петербург, водени от проф. Дмитрий Викторович Селастиянов.

Основни участници в поход "По стъпките на Апостола" са ученици и студенти от Плевен, Карлово, Видин, Никопол, София и други градове. Подготовката му започна на 18 февруари, като поредицата от инициативи и събития ще приключи вечерта на 19 юли, пред паметника на Апостола в Плевен.

Походът е подкрепен от Община Плевен, която е отпуснала средствата за транспорта. Честването на 175-годишнината от рождението на Левски е под патронажа на председателя на Народното събрание Цецка Цачева.

Д-р Цветкова, лекар на един от лъчовете и участник в инициативата от 6 години, обяви новия символ на похода, изработен по нейна идея от един от участниците - Панайот Йорданов и със средства, събрани от участниците. Флагче и значка, първи получиха деветимата гости - участници в похода от Санкт Петербург.

Началото на похода "По стъпките на Апостола ще бъде обявено тази вечер, пред паметника на Апостола в Плевен.

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Източник: дарик
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар