Вход | Регистрация

Представителите на Световната банка и ЕК у нас проведоха форум

След местните избори представителите ще проведат нова среща с Националното сдружение на общините във В. Търново

Представителите на Световната банка и ЕК у нас проведоха форум

Постоянните представители на Световната банка и Европейската комисия у нас Тони Томпсън и Огнян бяха посрещнати днес във В. Търново от кмета на града Даниел Панов. Те са в старата столица, за да участват във форум, организиран от представителствата на Световната банка и Европейската комисия. 

Срещата започна в 10 ч. Тя е публична и е посветена на препоръките на Европейската комисия към България и стратегията за партньорство на страната ни със Световната банка. Ще бъдат представени както насоките, дадени от ЕК, така и Систематичният анализ за България, извършен от Световната банка.

Градоначалникът благодари на Тони Томпсън и Огнян Златев, че са избрали Велико Търново за център на важния форум. "Заедно обсъдихме редица проблеми. Имам уверението, че след отминаването на местните избори ще организираме същата съвместна среща, но с Националното сдружение на общините. Един от акцентите в бъдещия дебат ще е поставен върху разработването и реализирането на европейски проекти в новия програмен период”, обяви кметът Даниел Панов.

По време на срещата беше подчертано, че Велико Търново е сред градовете отличници по усвояване на европейски средства. Поради това градът вече е във втора група на българските градове по програма "Региони в растеж 2014-2020”, нареждайки се до Варна, Пловдив, Бургас и Стара Загора.

Срещата бе уважена и от заместник-кметовете на община Велико Търново Снежана Данева-Иванова и Ганчо Карабаджаков. На форума присъстваха редица представители на образователната сфера, социалните дейности, държавната и общинска администрация, бизнеса и медиите.

Основните точки бяха поставени върху петте препоръки на Европейската комисия за България и върху партньорството на Световната банка както с държавата, така и с местните власти. Обсъдени бяха и темите: Целите на Европа 2020; Икономически растеж и споделен просперитет; Инфраструктура, включително пътища и води; Образование и Здравеопазване.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар