Вход | Регистрация

Провокират студенти с благотворителна кампания

Военният университет във Велико Търново е първото висше учебно заведение у нас, което се включи в призива на "Азбукари"

Провокират студенти с благотворителна кампания
Сдружение "Азбукари"

Сдружение "Азбукари" разпрати писмо до всички ректори на висши учебни заведения, с молба да провокират в студентите си желанието да се впуснат в благотворителни начинания, както и да подкрепят каузи, които имат дълбок социален характер.

Националният военен университет "Васил Левски" във Велико Търново е първият у нас, което се включи в призива сдружението в подкрепа на благотворителната инициатива "Вярвам в теб" за построяване на детска площадка, адаптирана и за деца с увреждания, със средства от дарения във Велико Търново.

Доц. Свилен Стефанов, който е заместник декан на факултет "Общовойскови" на Националния военен университет "Васил Левски" съобщи, че преподаватели и студенти ще се организират в изпращане на дарителски SMS-си на 11 декември в интервала между 11:20 - 11:40 часа. 

Амбицията на Азбукарите е да обединят всички български университети в един нов вид дарителство, наречено от тях "Общност за добро". В "Общност за добро" няма разногласия, всички са обединени и убедени в името на една-едничка кауза. Такова усещане за общност липсва в днешни дни, смятат Азбукарите и се стараят да го провокират.  За да имат и своя морален стимул, организацията е предвидила да отличи онзи университет, който е бил най-ангажиран, с наградата на Сдружение "Азбукари" - "Университет на доброто".

Всеки, който иска да помогне на организацията може да го направи и като изпрати дарителски смс с текст DMS 123 на номер 17 777. Банковата сметка на сдружението е  - IBAN BG18FINV91505315574776 BIC FINVBGSF.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар