Вход | Регистрация

Протести до дупка или дайте заплатите!

Това предвижда КНСБ за "Напоителни системи"

Протести до дупка или дайте заплатите!
КНСБ

Да преустанови гладната стачка призова президентът на КНСБ Пламен Димитров работникът от "Напоителни системи" Петър Стоянов от Плевен.

"Не трябва да поставяме под драматичен риск здравето си – животът е кратък и не трябва да правим стъпки, които може да бъдат необратими”, каза Димитров като го помоли да спре гладуването тъй като след 8-10 дни става опасно за здравето му. И допълни, че ако трябва по такъв начин да се покаже на държавата, че положението е нетърпимо, то поне гладната стачка да е щафетна.

"Дори да не съм в гладна стачка, пак няма да съм сит", отговори Стоянов, работник от "Напоителни системи” – клон "Среден Дунав”, и член на КНСБ.

Заварчикът от клона на държавното дружество в Плевен съобщи, че положението в дружеството е изключително тежко. Тъй като през последните осем години държавата не е давала никакви средства за подобряване на дейността. Нещо повече – пораженията, които са нанесени на системата, трудно вече могат да бъдат поправени, възмущава се Стоянов.

Според лидерът на КНСБ, както държавата е намерила пари за великденски надбавки на пенсионерите, така може да намери и за мизерстващите работници от "Напоителни системи”.

На Димитров му предстои среща с министър-председателя Пламен Орешарски и проблемът с "Напоителни системи” ще бъде тема номер едно на разговора. Ще поиска от правителството незабавно да бъде преведена поне една заплата на работниците и служителите от дружеството, съобщават от КНСБ.

Протестите, обаче, ще продължат до пълно нормализиране на изплащането на работните заплати. Протестната акция на работещите от "Напоителни системи” ЕАД в Плевен ще се проведе на 21 март.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар