Вход | Регистрация

Румънки "сгащени" с нелегални парфюми и цигари

Тази нощ митнически инспектори от Русе са открили незаконна стока в румънски туристически автобус

Румънки "сгащени" с нелегални парфюми и цигари
Митници "Русе"

Стотици маркови парфюми и голямо количество нелегални цигари откриха инспектори от Митница Русе тази нощ. С помощта на рентгеновите системи на ГКПП-Дунав мост стоките са намерени в багажа на три пътнички в румънски автобус, пътуващ по линията от Истанбул за Букурещ.

Общо 490 кутии от марката "LM Red label" 100 mm, всички без български акцизен бандерол и с надпис "DUTY FREE" е имало в три от саковете в багажното отделение на автобуса. Една от пътничките в автобуса признала, че тя пренася стоката. По случая веднага е образувано дознание, което се е провело в условията на "незабавно производство" и румънската гражданка А. Б. се е възползвала от правото си на споразумение с прокуратурата и е наказана с една година лишаване от свобода условно с 3 години изпитателен срок, както и да заплати глоба от 3800 лева.

Превозното средство е проверено и с мобилна рентгенова система. Установено е, че във фабричните кухини на автобуса има укрити парфюми и тоалетни води, носещи логото на известни търговски марки. Две други пътнички признали, че укритите общо 700 опаковки са тяхна собственост. За случая е уведомен разследващ инспектор на Гранична полиция и материалите са предадени по компетентност.

<< Sever.bg във Facebook >>

 


Докладвай за нередност в статията
Добави коментар