Вход | Регистрация

Русенци излязоха трети ден на протест

Русенци излязоха трети ден на протест
Снимка: Ruse News

В продължение на два часа те за трети пореден ден блокираха международния път в района на х. "Приста" в знак на протест срещу спрения от МОСВ проект за изграждане на канализация в двата квартала.

С национални трибагреници и протестни плакати с надписи - "Древен Рим е имал канализация, 2000 години по-късно ние копаем дупки", "И ние искаме да се къпем", " В кенефа всички сме равни", те преградиха пътя, като уважиха молбата на полицията и на определени интервали пропускаха събралите се автомобили. През мегафон прозвуча и националният химн, като по този начин протестиращите отбелязаха националния празник.

След приключване на тържествената церемония по отбелязване на 3 март пред журналисти областният управител Венцислав Калчев обяви, че поради ангажименти няма да се срещне с протестиращите и че ще отправи покана към техни представители за официална среща утре в 15 ч., на която заедно с кмета да се изясни "кой крив, кой прав".

1208118

"Причината за забавянето на проекта е, че някой преди нас не си е свършил работата и сега се опитват политически да изместят нещата и да вменят вина на правителството и на изпълнителната власт", в един глас заявиха Калчев и депутатът Добрин Данев, който е зам.-председател на парламентарната комисия по околната среда и водите.

"Ще направим всичко възможно този проект да бъде финансиран през новия програмен период", допълни Данев.

Кметът на общината Пламен Стоилов за пореден път призова жителите на двата квартала да не нарушават закона и да освободят пътя и за пореден път декларира, че Общината има готовност да завърши проекта в определените срокове.

"Наслушахме се на обещания", негодуваха участниците в протестните действия и обявиха, че протестните действия ще продължат и утре, въпреки насрочената вече среща.

<< Sever.bg във Facebook >>



Източник: Ruse News
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар