Вход | Регистрация

Спряха конкурса за отдаване под наем на павилиони

Спряха конкурса за отдаване под наем на павилиони
Снимка: Север.бг

Прекратиха процедурата за отдаване под наем след конкурс на 11 павилиона за продажба на печатни издания и пакетирани хранителни и нехранителни продукти, която стана повод за протест в Плевен на дребни търговци в началото на тази седмица.

Това е решено след разговори между председателя на Общински съвет Плевен Дарин Ангелов и кмета на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков, предстои издаването на заповед с такова съдържание.

В 16.30 часа днес ще се проведесреща на председателя на местния парламент с представители на протестиращите, на която той ще ги уведоми за решението.

Вече е започнала и проверка на архивите на ОП "Жилфонд” и ОП "Център за градска мобилност” за това как са се отдавали под наем обектите, целта е установяване на точния брой на отказите за наем на павилиони, дадени на местни търговци в последните 10 години.

Ще припомним, че в специална петиция протестиращите поискаха и справка за приходите, придобити от общинския бюджет и държавната хазна от дребните и средни търговци от бранша в Плевен. Освен това, хората настояват и да се намери трайно решение на проблема с нерегламентираната търговия с тютюневи изделия в района на Кооперативния пазар в Плевен.

<< Sever.bg във Facebook >>



Източник: Радио "Плевен"
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар