Вход | Регистрация

Стартира мартенската дарителска кампания на SOS Детски селища

732 деца в България са под закрила на сдружението

Стартира мартенската дарителска кампания на SOS Детски селища
Снимка: Булфото

С идването на Баба Марта стартира и мартенската дарителска кампания на SOS Детски селища България под надслов "Да сбъднем детските мечти".

Целта е набирането на средства за отглеждането, възпитанието и развитието на деца, лишени от родителска грижа, или в риск да загубят подкрепата на своите родители.

Според статистически данни на Държавната агенция за закрила на детето към м. декември 2011 г. над 5000 деца в България се нуждаят от подкрепа.

За да се осигури тяхното бъдеще, за да могат да израснат в адекватна среда, близка до семейната, да се образоват и интегрират бързо и лесно в обществото, е нужен само миг, който ще осмисли детските мечти и ще ги превърне в реалност, вярват от сдружението.

Всеки желаещ да се включи в мартенската кампания на SOS Детски селища България за набиране на средства, може да го направи, като посети Интернет адрес www.sosbg.org/donate и дари онлайн сума по избор. Дарение от 20 лв. осигурява прехраната за един ден на семейство, състоящо се от 5 деца.

SOS Детски селища Българив е член на международната организация SOS Киндердорф Интернационал, която обединява самостоятелни национални SOS сдружения в 133 страни и се грижи за над 73 000 деца от цял свят.

В България има 2 SOS детски селища в Трявна и Дрен и 4 SOS младежки домове в София и Велико Търново, които предоставят семеен тип грижа за над 246 деца.

По Програма "Начало на самостоятелен живот” до момента е оказана и се оказва подкрепа на 89 младежи в първите години след напускане на грижата извън семейството. 

4 Центъра за семейно консултиране и подкрепа работят в София, Велико Търново, Габрово и Радомир за общо 732 деца и семейства в риск.

_________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



http://sosbg.org/
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар